Translate

mandag den 1. oktober 2012

Hvad er drivhuseffekten?



Atmosfæren består af nogle forskellige stoffer.
- Nitrogen (kvælstof) cirka 78%
- Oxygen (ilt) cirka 21%
- Argon (ædelgas) cirka 1%

Drivhusgasser (har mindst 3 atomer pr. molekyle)
- Kuldioxid (Co2) cirka 0,04% (IKKE kulstof)
- Metan (CH4)
- Lattergas (N2H)

Solen og atmosfæren er det der er afgørende for klimaet på jorden. Jo mere Co2 (og andre drivhusgasser) der er i atmosfæren jo tykkere bliver laget omkring Jorden. Solens stråler (infrarød stråling) trænger igennem atmosfæren og opvarmer jorden. Størstedelen af strålerne bliver indenfor atmosfæren og slipper ikke ud, mens resten kastes ud i rummet igen. Grunden til at nogle af solstrålerne bliver indenfor atmosfæren er fordi at laget bliver tykkere og tykkere. Altså at der kommer flere og flere drívhusgasser i atmosfæren. Så kan solstrålerne ikke trænge igennem og bliver reflekteret tilbage. Vi, mennesker, er selv skyld i at der kommer flere drivhusgasser. Vi udånder Co2, når vi kører i bil bliver der udledt Co2, vores fabrikker udleder Co2 osv. og det er med til at gøre laget omkring Jorden tykkere.

2 kommentarer:

  1. Hej Sasja og Rebekka
    Det er nogle ok videoer, men de skal ikke være på jeres blog- I kan brige dem som jeres egen baggrundsviden. I skal selv forklare begreberne- evt. udfra en tegning- og så skal I mere i dybden, så I får et højere fagligt niveau. Brug evt. de papirer I fik af mig.

    SvarSlet
  2. Hej Piger
    Det er meget bedre nu,hvor I selv forklare hvad drivhuseffekten er. Jeg har lige et par kommentarer til det. Hvorfor bliver strålerne i atmosfæren? Hvordan øger menneskene mængden af co2. Kender I andre drivhusgasser end co2? og hvad med den naturlige drivhuseffekt. I må gerne være mere konkrete- måske kan I uddyde i et skrifteligt indlæg.

    SvarSlet